Minun tarinani

Olen Niina Wider, Rosen-terapeuttiharjoittelija. Koko aikuisen ikäni olen ollut kiinnostunut ihmeellisestä ihmiselimistöstämme, siitä miten se toimii ja mikä auttaa pitämään sen terveenä.

Tämä on johtanut minut yliopistolle ravitsemuksen ja elintarviketieteiden pariin. Joogaharrastuksen myötä löysin intialaisen perinteisen lääketieteen, ayurvedan, jonka ihmiskäsitys puhuttelee minua. Ayurvedan mukaan olemme kaikki erilaisia, joten hieman erilaiset arkirutiinit, ruokavalio ja liikunta sopivat eri henkilöille parhaiten.

Viimeisimpänä ennen Rosen-opintoja olen saanut viljellä vihanneksia luomumenetelmin viisaan yrityskumppanini kisällinä Pikkunupun luomutilalla. Viljelijän ammatissa pääsen kosketuksiin maan ja ruoan kanssa, sekä tarjoamaan rakkaudella viljeltyä ruokaa muillekin. Ehkä tärkeimpänä oppina koen kuitenkin sen, että olen tottunut elämään luonnon rytmissä. Kesän pitkinä päivinä ollaan toimeliaita ja talven tullen on lupa hidastaa rytmiä ja kerätä voimia.

Rosen-metodiin tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun kuulin erään Rosen-terapeutin esittelyn menetelmästä terveysmessuilla. Päätinkin mennä hänelle hoitoon, ja menetelmä tuntui heti itselleni toimivalta. Vuosien varrella olen käynyt useammankin Rosen-terapeutin vastaanotolla. Jossain vaiheessa alkoi tuntua, että tämä voisi olla se menetelmä, jota haluan tarjota muillekin. Niinpä aloitin opinnot vuonna 2017. Nyt tuntuu, että olen löytänyt sen, ”mitä minusta tulee isona”.

Rosen-opinnot kestävät kokonaisuudessaan vähintään n. 5 vuotta, jotta terapeutiksi kypsymiselle ja oman prosessin läpikäymiselle on riittävästi aikaa. Olen tällä hetkellä opintojen viimeisessä vaiheessa eli harjoittelujaksolla. Vaadituista 350 harjoitushoidosta on suoritettuna 325.

Lisätietoja koulutuksesta löydät Rosen-koulun sivuilta.